Wasa Millimeter Wave AB söker elektronikingenjör

 

Ingenjör för att tillverka och testa elektronik för extremt höga frekvenser

 

Tjänstetitel: Elektronikingenjör 

Arbetsuppgifter: Tillverka och testa elektronik för extremt höga frekvenser 

Exempel på ansvarsområden är:

 

  • ·     Tillverka och montera IC kretsar till moduler som utgör företagets produkter
  • ·      Testa modulernas prestanda med hjälp av avancerad mätutrustning för höga frekvenser (> 100 GHz)
  • ·      Programmera för att styra mätningar och automatiserad karakterisering av elektronik
  • ·      Utveckla tillverkningsprocessen och montering av IC kretsar för att säkerställa hög kvalitet och tillförlitlighet i färdiga moduler
  • ·      Dokumentera och utvärdera arbetets utveckling noggrant i skrift och ev. bild
  • ·      Med tiden också vara delaktig och påverka andra delar av Wasas verksamhet så som kundkontakt, marknadsföring, försäljning

 

 Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har ingenjörsutbildning med inriktning elektro eller har motsvarande erfarenhet. Kunskaper och intresse av analog och digital elektronik är viktig. Personen vi söker tycker om att arbeta med praktisk tillverkning av elektronik så som montering av chip och lödning. Erfarenhet och kunskap kring tillförlitlighetstestning och produktionskvalité är meriterande.
Du ska vara kommunikativ i tal och skrift på både svenska och engelska. Personlighetsdrag så som analytisk, självständig och drivande är lämpliga för denna tjänsten. Arbetet är utmanande och varierande med ökande ansvar i en spännande och nyskapande miljö. Eftersom våra kunder samt olika mässor och konferenser finns över hela världen så kan tjänsten ev innebära resande. Kunskaper/erfarenhet i programvaror så som t.ex LabView är ett extra plus.
Wasa tillverkar, marknadsför och säljer unik högfrekvenselektronik i form av källor och detektorer vid frekvenser > 100 GHz (se wmmw.se). Dessa moduler kan bland annat användas som del i mottagare radioteleskop, kommunikationssystem, säkerhetskamera eller radarsystem. Marknaden för denna typ av teknologi växer och vi är i nuläget ett litet företag med expansionspotential. Vår kundbas är främst i Asien och Europa. Eftersom våra produkter är i forskningens framkant har vi nära samarbete med Chalmers tekniska högskola. Att arbeta hos oss är därför utvecklande och varierat där man utmanas att växa på flera områden, inte bara slipar sitt teknikkunnande.
Vi erbjuder konkurrensmässig lön med förmåner så som t.ex friskvård. Möjligheten finns också att anpassa sina arbetstider och arbetsformat.
Ta chansen att utvecklas och växa med oss!

 

Tjänsten är tidsbegränsad (2 år) med möjlighet till fortsatt fast anställning.

Kontaktperson:

Josip Vukusic, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hur söker man?

Emaila ansökningsbrev + CV